Vattenskärning

Det finns en rad fördelar med att vattenskärning

  • Skärsnitt endast 1 mm tolerans +/- 0,10 mm
  • Fin snittyta, reducera efterbehandling
  • Åtkomlighet vid komplicerade former
  • Kall bearbetning,förändrar ej materialet (ex Ingen anlöpning av aluminium, Ingen härdzon på kolhaltigt stål, Ingen ombildning av rostfria stål)
  • Vattenskärning är en miljövänlig arbetsmetod
  • Vid vattenstråleskärning får man ut mer av råmaterialet, alltså mindre spill
  • Låg kostnad vid korta serier ex, prototypframtagning
  • Skär hål, klar för gängning/brotchning
  • Vi har även utrustning för trumling & gradning av detaljer

Vattenskärning har den stora fördelen att kunna skära i ett stort antal material. Tjocka material utan värmepåverkan. Mindre efterarbete. Rena och skarpa kanter gör ett bra utnytjande av materialet.

Skärbild på strålen

Skärbara material:

Aluminium
Glas
Granitkeramik
Gummi
Kompositmaterial
Koppar
Lamell Marmor Mässing
Plast
Rostfritt stål
Stål
Titan
Trä
m.m.

Produkt exempel:

 

Komplett kedjehjul, Syrafast
Kedjehjul fintandad
Rostfritt | TJ=3 mm
Kedjehjul fintandad, Rostfritt | TJ=3 mm
Komplett kedjehjul
Komplett aluminiumdetalj: TJ=30mm
Komplett aluminiumdetalj.
Fäste komplett rostfritt TJ= 3 mm
Fäste komplett rostfritt
Plastkedjehjul av nylon o 100 mm: TJ=6 mm
Plastkedjehjul av
nylon o 100 mm
tj=6 mm
Plastdetalj av Ultra DS Gul
Plastdetalj av Ultra DS Gul

 

Vi på WST är i Vislanda sysslar med abrasive vattenstråleskärning i alla förekommande material. Vattenstråleskärning ger hög kvalitet till låg kostnad vilket gör att man i många fall kan utesluta efterbearbetning vid tolerans 0,10 mm. Vi kan även stå till tjänst med efterbearbetning såsom borrning, brotchning,kant-pressning, svetsning, montage m m. Genomgående för vattenstråleskärningsteknik är att vi kan ta fram små serier eller 1 st tillverkning till låg kostnad mot andra metoder.

Konstruktörer har också vid vattenstråleskärning en ny möjlighet att utforma sina maskinkonstruktioner och maskindetaljer i helt nya former och designer till en lågt kostnad. Här är det fritt fram att släppa loss ide och fantasi för en optimal konstruktionslösning. Verktygstillverkare kan vi hjälpa med vattenstråleskärning i härdat och ohärdat verktygsstål utan risk för härdning och förändring av stålet till en tjocklek upp till 100 mm.

Prototyper av olika material framtages till en låg kostnad. Vi kan med abrasiv vattenskärning skära i alla förekommande material upp till tjocklek 100 mm enligt följande exempel: Syrafast plåt, rostfri plåt, svartplåt, aluminiumplåt, hardoxplåt,weldox- plåt, verktygsstål härdat eller ohärdat, titan, wolfram, sten,ohärdat glas,plast i olika kvaliteter, gummi, skumgummi, magnet,isolerings- matrial, koppar, mässing, brons, olika kompositmatrial, plywwood- skivor, golvmattor, perstorpskivor.

Kontakta oss när vi har behov av vattenstråleskärning via telefon, fax, e-post eller översänd diskett, ritning eller prov så bereder vi det i autocad och återkommer snarast med offert eller förslag samt leveranstid.

Kontakta oss på

0472-341 00

eller skicka formuläret

Namn
Telefon
E-postadress
Text/Fråga