Mångsidig tillverkning

Vattenskärning Frigolit

Här kommer veckans uppdatering från teamet på Vislanda Vattenskärning. Den senaste veckan har varit fylld med många olika ordar i en rad olika material. Vi har haft förmånen att använda vår vattenskärningsteknik för att arbeta med allt från koppar och plast till aluminium och gummi. Varje material har sina unika egenskaper och utmaningar, vilket gör vårt arbete både vattenskärning spännande och varierat.

En av de kanske mest intressanta materialen vi har vattenskurit denna veckan var frigolit. Detta material, som vanligtvis förknippas med isolering och skyddsemballage, visade sig vara utmärkt för skapande av dekorativa element. Vi använde vår vattenskärningsteknik för att precisionsskära bokstäver och siffror, vilket resulterade i ett detaljrikt slutresultat. Nedan kan ni se bilder från detta projekt, där vår vattenskärning fick visa sin mångsidighet. 

Vattenskärning är en mångsidig teknik som tillåter oss att skära genom ett brett spektrum av material med hög precision och minimal påverkan på materialets struktur. Denna metod använder en högtrycksstråle av vatten som tillsammans med sand skär genom materialet, vilket gör den idealisk för både känsliga och hårda material. Vi ser fram emot att fortsätta utforska de möjligheter som vattenskärning erbjuder, där vi kan vattenskära  i alla möjliga material, till mängder av olika projekt och ändamål. Hör av dig till oss med ditt projekt kommande projekt. 

 

Vänliga hälsningar 

Teamet på Vislanda Vattenskärning

Sista veckan innan semester för Vislanda Vattenskärning
Sista veckan innan semester för Vislanda Vattenskärning

Här kommer veckans uppdatering från teamet på Vislanda Vattenskärning. Vi jobbar på för fullt för att färdigställa det sista inför semestern. I veckan som varit har vi vattenskurit i material såsom gummi, mässing, Inconel 718, syrafast, ABS, Aluminium 6082 & 5754, gips, peek, 4310, PEHD1000, knivstål för att nämna några. Från och med vecka 28 håller vi på Vislanda vattenskärning stängt. Åter tillbaka efter semestern vecka 32. Kontakta oss på mejl offert@wst.se ifall ni har panikordrar ni vill ha hjälp med, så kan vi eventuellt hjälpa er med det trots semester.

Vattenskurna detaljer
Vattenskurna detaljer

När vi ändå uppdaterar vårt nyhetsflöde vill vi passa på att berätta lite spännande information om vattenskärning.  Vattenskärning är en teknik som använder en högtrycksstråle av vatten tillsammans med sand för att skära olika material utan att orsaka termiska skador. Metoden är effektiv för att skapa exakta och rena snitt i material som metall, glas, sten och keramik. Vattenskärning håller materialet svalt och intakt, vilket gör den idealisk för känsliga eller värmekänsliga material. En stor fördel med vattenskärning är dess miljövänlighet.

Tjocka & tunna material - vi på WST vattenskär i alla tjocklekar
Tjocka & tunna material - vi på WST vattenskär i alla tjocklekar

Vi på Vislanda Vattenskärning känner verkligen att semestertiderna är på ingång! Det är full fart här hos oss, och vi vill ta tillfället i akt att uppmana er att inte vänta för länge med era beställningar om ni vill ha dem vattenskurna innan semestern. Just nu har vi hög beläggning, vilket betyder att ju tidigare ni lägger er order, desto större är chansen att vi kan leverera i tid. Även om vi ofta kan trolla fram lösningar för sista minuten-ordrar, rekommenderar vi att ni agerar snart för att vara på den säkra sidan.

Show more