Gabriel Ulldahl

Sponsrad av WST

iphone

Jag heter Gabriel Ulldahl och är 26år. Bor i Göteborg med min sambo Jennie och vår dotter Nova.

Jag är badminton proffs. Spelar för svenska landslaget och för min klubb Påvelunds Badminton och Tennis. Den här säsongen kommer jag även spela i den danska ligan och representera Triton Aalborg.

Som ungdom utövade jag de flesta bollsporterna men vid 14 års ålder så var det badminton som jag valde att satsa på. Som junior gick det alltid bra för mig, i klasserna U15-U22 spelade jag till mig ett 10-tal SM Guld. Toppen som junior var när tog JEM Silver i Tyskland 2007, det hade inte hänt i svensk badminton sedan tidigt 90-tal.

Även som senior har SM skörden fortsatt. Jag vann SM Guld i herrsingel 2013 och i år 2015. Har även ett antal Lag SM Silver med Västra Frölunda.

Mitt främsta resultat internationellt är silver i Spanish Open. Jag har även flera semifinal- och kvartsfinalplatser på internationella touren. Spelmässigt håller jag en hög nivå när jag spelar som bäst och har slagit ett antal topp 20 spelare i världen.

Mitt stora mål är att representera Sverige i OS, men också att ta medalj på VM och EM.

Bockar och bugar till WST som stöttar mig i min satsning att nå mina mål. WST ger mig möjlighet att träna och tävla fullt ut och därmed utvecklas som spelare.

 

Mina nyheter